Kroeshaar - krullen

KROESHAAR

Haartransplantatie

Kroeshaar geschikt voor haartransplantatie?

Ja, ook kroeshaar is geschikt voor haartransplantatie en valt onder de noemer sterk krullend haar. Deze haartype vraagt echter om een intensievere behandeling en kan worden uitgevoerd middels een FUE haartransplantatie in ons kliniek in Istanbul.

Wat de transplantatie van kroeshaar moeilijk maakt is het feit dat het haar zowel bovenhuids als onderhuids de neiging heeft  tot krullen. Dit heeft tot gevolg dat het deel van het haar aanwezig in de grafts ook gaat krullen en zich oprolt. Het oprollen of krullen van het haar maakt het ingewikkeld om een bruikbaar deel van een graft te verzamelen. Bovendien is het niet altijd duidelijk of het donorhaar stamcellen heeft, wat nodig is om later haargroei te realiseren.

Het is echter onjuist om te stellen daarom kroeshaar niet geschikt is voor haartransplantatie. De behandeling van kroeshaar vraagt om een specialistische benadering en neemt meer tijd in beslag dan ‘normaal’ haar. Tijdens de behandeling kunnen minder Grafts worden verplaatst. Dit betekent dat soms 2 behandeldagen nodig zijn om het maximale aantal grafts te kunnen verplaatsen.

TOP

× Stel je vraag via Whatsapp