TECHNIEK

FUE haartransplantatie techniek

FUE haartransplantatie is in Turkije al jaren de populairste techniek om grafts (haarzakjes) te verplaatsen naar licht behaarde of kale plekken op het hoofd en gezicht. Deze effectieve behandelmethode bestaat uit een techniek die pijnloos is, geen zichtbare littekens veroorzaakt en een redelijke snelle genezingsproces kent.

Bewezen effectieve haartransplantatie methode 
Resultaat is blijvend, Geen littekens overhouden 
Toegepast bij grote kale plekken 
Pijnloze behandeling onder plaatselijke verdoving 
FUE | ALL-IN-PAKKET PRIJS:

€ 2.390,-

FUE haartransplantatie techniek
  1. Voorbehandelen kale plekken (haargroei stimulerende PRP behandeling)
  2. Verzamelen van haarzakjes (grafts) uit  het donorgebied
  3. Implantatie van haarzakjes
  4. Uiteindelijk resultaat
UITLEG FUE METHODE

Hoe werkt FUE haartransplantatie methode?

Bij de FUE-methode (Folliculaire Unit Extractie) worden grafts onder lokale verdoving één voor één verzameld uit het donorgebied. Dit donorgebied bevindt zich in feite aan de achter- en zijkanten van het hoofd, bekend als de haarkrans. De grafts, ook bekend als haarzakjes, die uit de haarkrans worden gehaald, zijn immuun voor het hormoon dat haarverlies veroorzaakt. Tijdens het verzamelen van de haarzakjes worden ze getest op kwaliteit en het aantal haren dat ze bevatten.

De tweede stap in het FUE-haartransplantatieproces omvat het maken van incisies op de plekken waar de grafts later worden geïmplanteerd. Hierbij worden de grafts opnieuw één voor één vastgezet met behulp van een speciaal pincet.

Twee andere populaire haartransplantatietechnieken die worden toegepast binnen ons haarkliniek in Turkije zijn DHI en Sapphire FUE methode.

Voordelen FUE methode

De voordelen van FUE zijn:

Natuurlijke resultaten:
FUE techniek levert natuurlijke resultaten op omdat de haarzakjes één voor één worden geoogst en getransplanteerd volgens de natuurlijke haargroeipatronen. Dit zorgt voor een naadloze integratie met het bestaande haar en een esthetisch aangenaam resultaat, ook als de kaalheid al ver gevorderd is.

Korte hersteltijd:
FUE is een minimaal invasieve procedure die geen grote incisies of hechtingen vereist. Hierdoor is er minder trauma aan de hoofdhuid en is de hersteltijd korter in vergelijking met de verouderde FUT methode.

Geen zichtbare littekens:
Omdat de haarzakjes individueel worden geoogst, zijn de littekens na een FUE haartransplantatie minimaal en vrijwel onzichtbaar, zelfs bij kort haar. Dit maakt het een ideale optie voor mensen die hun haar kort willen houden.

Sneller herstel:
Patiënten kunnen na een FUE haartransplantatie snel terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten. De hersteltijd is over het algemeen kort.

Geschikt voor verschillende haartypes:
FUE haartransplantatie is geschikt voor verschillende haartypes, waaronder krullend, golvend, dik en fijn haar. Het kan ook worden toegepast op mannen en vrouwen van verschillende leeftijden met verschillende haarverliespatronen.

GRATIS CONSULT

Ontvang geheel vrijblijvend een gratis advies.

Stuur ons foto's van je haar (desgewenst ook een korte clip) waarop je probleemgebieden zichtbaar zijn. Wij maken vervolgens voor jou een kosteloze analyse en geven daarbij persoonlijk advies over de mogelijkheden voor een FUE haartransplantatie.

VEELGESTELDE VRAGEN

VRAAG & ANTWOORD

Hoe snel groeit mijn haar weer aan na een haartransplantatie?

Het duurt ongeveer 12 maanden totdat de haarimplantaten dezelfde groeisnelheid bereiken als de haren die niet zijn geïmplanteerd. Normaal groeit haar ongeveer 1 cm per maand. De groei van haarimplantaten gaat in het begin iets langzamer.

Hoe ziet mijn hoofdhuid eruit direct na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie zal de hoofdhuid op de plekken waar haarzakjes zijn geïmplanteerd gedurende de eerste week rood gekleurd zijn. Dit trekt snel vanzelf weg. Door de implantatie van haarzakjes waar haartjes uitgroeien zullen kleine stoppeltjes te zien zijn.

Is haargroei na een haartransplantatie behandeling echt blijvend?

Jazeker, doordat haarzakjes gebruikt worden die afkomstig zijn uit de haarkrans is blijvende haargroei mogelijk. De haarkrans is de enige plek waar haarzakjes groeien die niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Deze genetische eigenschap blijft na het verplaatsen van de haarzakjes gewoon behouden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In principe heb je aan 1 behandeling voldoende. Onderga je een haartransplantatie op jonge leeftijd? Dan kan later een nabehandeling wenselijk zijn.

Is bij vergevorderde kaalheid een haartransplantatie mogelijk?

Bij vergevorderde kaalheid starten we met een haaranalyse om te bepalen of haartransplantatie nog een optie is. Het is namelijk van belang om te achterhalen of er voldoende gezonde haarzakjes aanwezig zijn in het donorgebied. Indien dit het geval is, is de kans groot dat een haartransplantatie succesvol kan zijn.

Wanneer is een haartransplantatie niet mogelijk?

Een haartransplantatie is niet mogelijk in de volgende situaties:

  • Als het haar afkomstig uit het donorgebied te dun, zwak of afwezig is, heeft een haartransplantatie geen zin en zal het gewenste resultaat niet haalbaar zijn.
  • Bij bepaalde ziekten, medicijnen en sommige medische behandelingen die haaruitval veroorzaken, zoals chemotherapie, en bij huidziekten die direct gerelateerd zijn aan kaalheid.
Hoe lang duurt een FUE haartransplantatie?

Een haartransplantatiebehandeling duurt doorgaans tussen de 4 en 8 uur. De precieze duur hangt af van factoren zoals de omvang van de kale plekken, het aantal te verzamelen en te transplanteren grafts, en de tijd die nodig is voor het inplanten van de grafts.

Hoelang kaal na een haartransplantatie?

Haargroei komt pas na 2 tot 3 maanden goed op gang. Normaal gesproken groeit hoofdhaar 1 cm per maand. De nieuwe haarimplantaten groeien ongeveer even snel. Naarmate de weken vorderen, neemt ook de dichtheid van het haar toe.

Is het zichtbaar dat haar is weggehaald uit mijn haarkrans?

Nee, het is niet zichtbaar dat haar is weggehaald uit de haarkrans. Omdat we uit het hele donorgebied selectief haarzakjes verzamelen blijft dus genoeg haar over.

Waarom vallen binnen een maand veel geïmplanteerde haren uit?

Het uitvallen van veel geïmplanteerde haartjes is een natuurlijk proces. De hoofdhuid heeft door de haartransplantatie behandeling een flinke klap gehad. Dit noemen we een ‘shock loss’. Voor de duidelijkheid: de geïmplanteerde haarzakjes laten alleen de hierin aanwezige haartjes los en blijven zelf gewoon zitten. Na enkele weken zal de haargroei opnieuw beginnen.

LEES OOK:

GRATIS CONSULT

Ontvang volledig vrijblijvend gratis advies.

Graag ontvangen wij foto's van jouw haar, inclusief eventueel een korte videoclip waarop eventuele probleemgebieden duidelijk zichtbaar zijn. Wij zullen dan kosteloos en vrijblijvend een analyse uitvoeren en persoonlijk advies geven over de mogelijkheden voor een FUE haartransplantatie.

Logo Aviator 123 Haartransplantatie Turkije - 2

Mel

123 HAARTRANSPLANTATIE TURKIJE