Een haartransplantatie doe je voordelig in Turkije

Doe een haartransplantatie in Turkije tijdens een 3-daags verblijf in de bruisende wereldstad Istanbul. Geniet van een overnachting in een luxe 4-sterrenhotel met Nederlandstalige begeleiding en ondersteuning gedurende het hele proces.

100% tevredenheidsgarantie 
Resultaat is blijvend 
Uitgevoerd in 4 tot 8 uur 
Gebruik modernste technieken (FUE, Saffier, DHI) 
lazy
HAARIMPLANTATIE MANNEN

Hoe werkt een haartransplantatie bij mannen?

Bij een haartransplantatie bij mannen worden haarzakjes één voor één verzameld uit het donorgebied. Vervolgens worden incisies (gaatjes) gemaakt in het ontvangstgebied. Daarna kunnen de haarimplantaten, waar haarwortels in zitten, één voor één worden overgezet met behulp van een speciaal haarimplantatieapparaat.

Haarimplantaten, grafts en haarzakjes

Haarimplantaten, ook wel grafts of haarzakjes genoemd, bevatten gewoonlijk 1 tot maximaal 5 haren. Gemiddeld bevat een haarimplantaat meestal 2 of 3 haren. Bij een haartransplantatie van 4.000 grafts worden in feite dus 8.000 tot 12.000 haren overgezet naar de kale gebieden. Het is overigens niet zichtbaar dat haar is weggehaald uit de haarkrans. Omdat we uit het hele donorgebied selectief haarzakjes verzamelen blijft dus genoeg haar over.

Hoeveel grafts kunnen worden getransplanteerd?

Per haartransplantatie behandeling kunnen maximaal 4.000 tot 6.000 haarimplantaten (haarzakjes) gewonnen worden. Meer haarimplantaten verzamelen is niet verstandig. Zo voorkom je dat de haarkans te snel wordt uitgedund en kale plekken ontstaan.  

Haartransplantatie Turkije
VEEL GESTELDE VRAGEN

VRAAG & ANTWOORD

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Nee, je ervaart tijdens de haartransplantatie geen pijn. Zowel het donorgebied als het transplantatiegebied worden plaatselijk verdoofd. Wel bestaat de kans op enige lichte napijn. Deze pijn is echter kort van duur en kan worden voorkomen door het nemen van een pijnstiller.

Wat is een ongeschoren haartransplantatie?

Ongeschoren haartransplantatie is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van haartransplantatie en is bedoeld voor mannen en vrouwen met langer haar. Bij deze behandeling wordt slechts een deel van het haar op het achterhoofd geschoren, namelijk een strook waaruit haarzakjes worden gehaald. Het haar boven de geschoren strook valt vervolgens over deze plek heen. Het voordeel van een ongeschoren haartransplantatie is dat het niet zichtbaar is dat je een behandeling hebt ondergaan. Het nadeel is echter dat je over het algemeen minder grafts kunt verzamelen dan bij een geschoren behandeling.

ongeschoren haartransplantatie

Is bij vergevorderde kaalheid een haartransplantatie mogelijk?

Bij vergevorderde kaalheid starten we met een haaranalyse om te bepalen of haartransplantatie nog een optie is. Het is namelijk van belang om te achterhalen of er voldoende gezonde haarzakjes aanwezig zijn in het donorgebied. Indien dit het geval is, is de kans groot dat een behandeling succesvol kan zijn.

Hoeveel haartransplantaties kun je maximaal ondergaan?

Het aantal haartransplantaties dat je maximaal kunt ondergaan, hangt af van de omvang van je donorgebied. Hoe groter en voller het donorgebied is, hoe meer donorhaar er kan worden geoogst. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 12.500 haarzakjes beschikbaar. Aangezien er per haartransplantatie behandeling meestal niet meer dan 4.000 tot 6.000 haarzakjes worden overgezet, kun je over het algemeen maximaal 2 tot 3 keer worden behandeld. Deze behandelingen zijn dan bedoeld om haarzakjes te oogsten. Tussen de behandeling dient minimaal 10 maanden tijd te liggen.

Wanneer is een haartransplantatie niet mogelijk?

Een haartransplantatie is niet mogelijk in de volgende situaties:

  • Wanneer er te weinig donorhaar beschikbaar is.
  • Als het haar afkomstig uit het donorgebied te dun, zwak of afwezig is, heeft een haartransplantatie geen zin en zal het gewenste resultaat niet haalbaar zijn.
  • Bij bepaalde ziekten, medicijnen en sommige medische behandelingen die haaruitval veroorzaken, zoals chemotherapie, en bij huidziekten die direct gerelateerd zijn aan kaalheid.
Hoe lang duurt een haartramsplantatie behandeling?

Een haartransplantatie duurt doorgaans tussen de 4 en 8 uur. De precieze duur hangt af van factoren zoals de omvang van de kale plekken, het aantal te verzamelen en te transplanteren grafts, en de tijd die nodig is voor het implanteren van de haarzakjes.

Is een haartransplantatie blijvend?

Een haartransplantatie biedt blijvende resultaten, wat betekent dat de nieuw geïmplanteerde haarzakjes levenslang haar kunnen blijven produceren. Echter, de bestaande haarzakjes op kalende plekken kunnen na verloop van tijd nog steeds uitvallen. In dat geval kan een vervolgbehandeling nodig zijn.

Wanneer is bij mannen het beste moment voor een haartransplantatie?

Het beste moment voor een haartransplantatie bij mannen is wanneer het haarverlies duidelijk afneemt of stopt. Dit moment verschilt echter per individu.

Hoe lang kaal na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie komt de haargroei pas na 2 tot 3 maanden goed op gang. Normaal gesproken groeit hoofdhaar ongeveer 1 cm per maand, en de nieuwe haarimplantaten volgen dit patroon. Naarmate de weken vorderen, neemt ook de dichtheid van het getransplanteerde haar toe.

Staat de vraag of het antwoord hier niet tussen?
Stel je vragen door het contactformulier in te vullen of bel of Whatsapp naar:
(+31) 06 155 370 42

LEES OOK:

HAARTRANSPLANTATIE MANNEN

Haargroei na haartransplantatie

Na de haarimplantatie behandeling is je hoofdhuid de eerste week nog vaak rood en licht opgezwollen. Deze roodheid en zwellingen verdwijnen vanzelf. Als gevolg van huidherstel kunnen zich korstjes vormen. Laat deze korstjes met rust en vermijd krabben.

De eerste week

Gedurende de eerste 3 dagen draag je overdag een hoofdband. Deze hoofdband beschermt de haarimplantaten. Bij eventuele napijn kun je een paracetamol nemen. Het wordt afgeraden de eerste 2 dagen het hoofd te wassen. De dag na de haartransplantatie volgt een controle in ons haarkliniek. We leggen je dan uit hoe je zelf het beste je hoofd kunt wassen en krijg je lotion en shampoo mee naar huis.

1 maand na de haarimplantatie

De nieuw haarimplantaten beginnen na de behandeling direct met groeien. Veel van de zichtbare haartjes die uit de net geïmplanteerde haarzakjes beginnen te groeien, vallen echter binnen 1 maand beetje bij beetje uit. Dit hoort zo. Direct na het uitvallen begint de haargroei opnieuw.

Tussen 7 en 12 maanden na de haartransplantatie is het nieuwe haar al aanzienlijk gegroeid. Echter, het kan nog steeds voorkomen dat er hoofdhuid zichtbaar is tussen de haarimplantaten. Het haar dat uit deze implantaten groeit, is aanvankelijk relatief dun, maar zal geleidelijk aan dikker worden. Dit resulteert in een toename van de haardichtheid. De geïmplanteerde implantaten hebben ongeveer 12 maanden nodig om de haargroei te maximaliseren.

HAARUITVAL

Haaruitval en kaalheid bij mannen

Op de leeftijd van 30 jaar is ongeveer 3 op de 10 mannen kaal of kalend. Op 50-jarige leeftijd geldt dit al voor ruim de helft van de mannen. De kans dat mannen uiteindelijk kaal worden, is dus groot. Haaruitval bij mannen veroorzaakt meestal teruggetrokken inhammen en haarlijn, een kale kruin, en dunner wordend haar over de hele bovenkant van het hoofd.

Haaruitval-en-kaalheid

Oorzaak haarverlies en kaal worden bij mannen

Kaalheid bij mannen is in de meeste gevallen het gevolg van erfelijke haaruitval, bekend als alopecia androgenetica. Deze vorm van haarverlies is blijvend en wordt veroorzaakt door het mannelijke dihydrotestosteron hormoon. Het kan al op jonge leeftijd beginnen.

GRATIS CONSULT

Ontvang geheel vrijblijvend een gratis advies.

Stuur ons foto's van je haar (desgewenst ook een korte clip) waarop je probleemgebieden zichtbaar zijn. Wij maken vervolgens voor jou een kosteloze en vrijblijvende analyse en geven daarbij persoonlijk advies over de mogelijkheden voor een haartransplantatie in Turkije.

Logo Aviator 123 Haartransplantatie Turkije - 2
CONTACTPERSOON:

Mel