Haartransplantatie

Haaruitval op de kruin

Haaruitval op de kruin

Haaruitval op de kruin en terugtrekkende inhammen zijn de meest voorkomende vormen van kaalheid bij mannen. Het dunner worden van het haar op plekken als de kruin zal uiteindelijk leiden tot een kaal achterhoofd. Met een haartransplantatie is het mogelijk om definitief van die kaalheid af te komen.

Kruin haartransplantatie techniek

Bij de haartransplantatie van de kruin worden speciale technieken gebruikt om het beste resultaat te behalen. Het is een kunst om deze kale plek op het hoofd een natuurlijke look en textuur te geven. De procedure bij dit soort haartransplantatie behandelingen bestaat uit het uitnemen van haarwortels uit het donorgebied. Dit donorgebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd. De haarwortels worden 1 voor 1 overgezet naar de kale kruin. Het maakt niet uit of je hoofdkruin kalend is of al geheel glad kaal. De haarimplantaten worden voorzichtig geplaatst tussen de bestaande haarwortels zodat deze niet beschadigen. Hierbij wordt gelet op de juiste groeirichting van het haar.

Herstel van de kruin na haartransplantatie

Het herstelproces van de kruin na de haartransplantatie verloopt gelijk aan die van andere getransplanteerde haargebieden. Dat wil zeggen dat de haargroei al snel op gang komt, maar dat deze tijdens de eerste maand ook weer uitvallen. In de eerste week zul je last hebben van korstjes en jeuk. Een teken dat je hoofdhuid aan het genezen is. Het is raadzaam gedurende een week geen al te zware fysieke inspanningen te leveren. Naar de sportschool gaan, raden we dus af.

De genezing van je hoofdhuid is pijnvrij. Je bent goed in staat de dag na de behandeling weer aan het werk te gaan of bijvoorbeeld weer terug te vliegen naar Nederland. Toch is het verstandig om nog enkele dagen rust te nemen voordat je weer actief je werk hervat. De eerste maand kun je je haar spoelen met speciale shampoo wat zorgt voor verzachting van de korstjes en de hoofdhuid. Voor tijdens het slapen ontvang je van ons een hoofdband die de haarwortels beschermd. Die hoofdband heb je ongeveer een weekje nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *