Ervaringen haartransplantatie Turkije

Ervaring haartransplantatie 7600

Ervaring haartransplantatie 7600

Na een positief geluid van kennissen, hebben mijn vrouw en ik toch de stoute schoenen aangetrokken. Ondanks mijn wat hogere leeftijd (67 jaar) en het feit dat ik nog volop aan het werk ben, was ik flink kalend.

Allemaal niet zo erg, maar als het anders kan… We besloten er een uitje van te maken; Istanbul stond al wat langer op onze wenslijst voor een stedentrip, dus konden we het mooi combineren. Het verlengen van ons verblijf was tegen een kleine meerprijs mogelijk.

De ingreep stond gepland op de 4e dag van ons verblijf, zodat er ruim gelegenheid was om voor en na de ingreep de stad te kunnen bekijken. Het is zeker een aanrader; vooral de boottocht over de Bosporus was geweldig. Op de dag van de ingreep ben ik samen met de begeleidster naar de kliniek gegaan. Daar maakte ik kennis met de behandelend arts en de gezondheidswerkers. Ik werd op een degelijke manier bevraagd over mijn medische voorgeschiedenis, er werd bloed afgenomen voor tests op infectieziekten (je kunt zelf natuurlijk ook een risico vormen voor de werkers), en ik kreeg een waakinfuus met antibiotica en pijnstilling, waarna begonnen werd met de verdoving. De eerste fase was het ‘oogsten’ van het donorhaar. Keurig verspreid over het achterhoofd en de slapen werden in mijn geval 4200 donorhaartjes gewonnen, een nauwgezet werkje wat door twee medewerkers werd gedaan.

Tijd voor een stevige maaltijd. Daarna, uiteraard na verdoving, werden met een scherp gepunt mesje 4200 gaatjes gemaakt op de bovenkant van mijn hoofd. De volgende fase was het plaatsen van de donorhaartjes in de gaatjes, wat werd gedaan onder voortdurende bevochtiging en onder schone omstandigheden. Ik was verbaasd over de handigheid en deskundigheid van de werkers. Geen moment ben ik bang geweest voor een infectie of echte schade aan mijn hoofdhuid.

Tijdens de ingreep was er goed oog voor mijn comfort. Er werd gelet op pijnklachten, een lastige houding of andere ongemakken. De bejegening was prettig, beleefd en hartelijk. De permanente aanwezigheid van de begeleidster was zinvol en zorgde voor een goede informatie-uitwisseling.

Aan het eind van de middag ging ik samen met de begeleidster terug naar het hotel, na controle door de arts en uitleg over het gebruik van medicatie (zalf voor het donorgebied, antibiotica en pijnstilling) en de gedragsregels.

De dag na de behandeling hebben we nog een flinke stadswandeling kunnen maken. Natuurlijk ben je een beetje onder de indruk van de ingreep, maar in mijn geval viel het allemaal erg mee. Al met al was het voor ons een voortreffelijk georganiseerde ingreep.

Nu, 4 weken later, staat er weer behoorlijk wat haar op mijn hoofd en zijn de eerste resultaten goed zichtbaar. Ik heb weer 123 haar op mijn hoofd…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *