Haartransplantatie

Hoe lang duurt een haartransplantatie behandeling?

Hoe lang duurt een haartransplantatie operatie?

Transplanteren van het hoofdhaar is een cosmetische procedure die wordt uitgevoerd om de haargroei te herstellen bij mensen die last hebben van haaruitval of kaalheid. Het proces omvat het nemen van haarzakjes van een donorgebied op de hoofdhuid en deze te transplanteren naar het gebied waar haarverlies optreedt. In dit artikel lees je hoe lang een haartransplantatie behandeling duurt.

Factoren die de duur van haartransplantaties beïnvloeden

De duur van een haartransplantatie operatie is afhankelijk van het aantal grafts dat moet worden getransplanteerd. Een graft is een groep van één tot vier haarzakjes die samen worden verplaatst. Hoe meer grafts er getransplanteerd moeten worden, hoe langer de operatie zal duren. Een kleine operatie kan in slechts enkele uren worden voltooid, terwijl een grotere operatie tot wel acht uur kan duren.

Een andere factor die de duur van de operatie kan beïnvloeden, is het type haartransplantatie dat wordt uitgevoerd. Er zijn drie hoofdtypen van haartransplantatie: DHI (Directe Haar Implantatie), de FUE (Follicular Unit Extraction) en Sapphire methode.  De  directe haarimplantatie methode is een moderne techniek die vergelijkbaar is met de FUE methode, maar met een stap minder omdat de getransplanteerde haarzakjes direct worden geïmplanteerd. Dit gebeurt tegelijkertijd met het openen van de kanalen waarin de wortels worden geplaatst. De FUE-procedure omvat het individueel extraheren van grafts uit het donorgebied en hierbij is het noodzakelijk eerst het hoofdhuid te voorzien van gaatjes waarin de haarwortels worden vastgezet.

Tijdsduur DHI methode

De duur van een DHI haartransplantatie hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal grafts dat getransplanteerd moet worden, de grootte van het ontvangstgebied en het ervaringsniveau van het team dat de operatie uitvoert. Bij 123 Haartransplantatie Turkije werken we overigens alleen met deskundig en ervaren artsen. Over het algemeen duurt een DHI haartransplantatie langer dan een traditionele FUE-operatie, omdat het een meer verfijnde techniek is.

Tijdsduur Sapphire (Saffier) methode

De Sapphire methode ligt tussen FUE en DHI in wat tijdsduur betreft. De hersteltijd van de haarzakjes is bij Sapphire techniek korter dan bij FUE en er worden meer grafts geplaatst per vierkante centimeter. Dit komt doordat we hierbij een dunnere pen gebruiken om de haarwortels te verzamelen en te implanteren.

Over het algemeen kan een haartransplantatie-operatie tussen de vier en acht uur duren. Tijdens de operatie wordt de patiënt verdoofd om ongemak en pijn te minimaliseren. De operatie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, zodat de patiënt bij bewustzijn blijft gedurende de hele operatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *