HAARTRANSPLANTATIE

Bij mannen

Informatie voor mannen

Een haartransplantatie bij mannen rekent voorgoed af met kaalheid ontstaan door haaruitval. Veel mannen ondergaan tegenwoordig daarom een haartransplantatie. Bovendien wordt de leeftijd waarop mannen een haarimplantatie laten doen steeds jonger. Reden hiervoor is de verbeterde techniek en het feit dat een haartransplantatie vrij goedkoop kan worden uitgevoerd in landen als Turkije. Dit geldt ook voor haartransplantaties van snor en baard. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina over baardtransplantatie.

Kaalheid bij mannen

70% van de mannen krijgt vroeg of laat last van haaruitval. Dit uit zich vaak in kaalheid op plekken als de inhammen, haarlijn, bovenkant hoofd en de kruin. Haarverlies treft mannen in bijna alle relevante leeftijdsgroepen. Ook jonge mannen kunnen dus last van kaalheid krijgen.

haarlijn
inhammen

Haartransplantatie bij mannen

Haartransplantatie techniek uitleg Ook bij haar-transplantaties voor mannen worden haarzakjes (grafts) verplaatst naar huid waar geen tot weinig haargroei is. Dit kunnen de inhammen zijn of de haarlijn en kruin. De benodigde haarzakjes (grafts) worden verzameld uit de haarkrans, die zich aan de achterkant van het hoofd bevindt. De grafts die hier groeien zijn immuun tegen DHT, een hormoon dat verantwoordelijk is voor kaalheid bij mannen. Nadat verplaatsing van de grafts naar de kale plekken, zal hier blijvend haar groeien.

Kijk voor verdere uitleg over: haartransplantatie technieken

Wanneer is resultaat te zien?

Het eindresultaat van de haarimplantatie is pas na ongeveer een jaar te zien. Een maand na de haartransplantatie vallen in de grafts aanwezige haren grotendeels uit. Dit is een normaal proces en na het uitvallen zullen opnieuw haren gaan groeien. In eerste instantie zijn de haren die opnieuw groeien nog dun, maar deze worden naarmate de tijd verstrijkt dikker. Hierdoor zal ook de haardichtheid toenemen.

Waarom een haartransplantatie

Een haartransplantatie is misschien wel de beste oplossing tegen kaalheid. Je gebruikt namelijk als donormateriaal je eigen haar en oogt daarmee natuurlijk.  Het resultaat is blijvend.

Voor een haartransplantatie gaan steeds meer Nederlandse mannen en vrouwen speciaal naar Turkije. Niet alleen omdat het in Istanbul veel goedkoper is, maar ook vanwege de hoge kwaliteit van de haartransplantaties.

FUE methode
KOSTEN HAARTRANSPLANTATIE
ISTANBUL
1390

VEELGESTELDE VRAGEN

Haartransplantatie bij mannen FAQ

123 Haartransplantatie Turkije streeft naar het behalen van de hoogst mogelijke tevredenheid. De meeste van onze mannelijke cliënten zijn dan ook dik tevreden met het resultaat. Het eindresultaat van een haartransplantatie kan overigens pas na 12 maanden worden beoordeeld. Dit is de tijd die de grafts nodig hebben om maximaal resultaat te leveren. Het getransplanteerde haar blijft een leven lang groeien. Met het verstrijken van de jaren kan het haar echter wel dunner worden. De onbehandelde haren kun je namelijk nog wel verliezen. Mogelijk dat in de toekomst dan ook een tweede of zelfs derde haartransplantatie nodig zal zijn.

Nee, normaal gesproken ervaar je tijdens de haartransplantatie geen pijn. Zowel het donorgebied als het transplantatiegebied worden plaatselijk verdoofd. Wel bestaat de kans op enige napijn. Deze pijn is echter kort van duur en kan worden voorkomen door het nemen van een pijnstiller.

In principe heb je aan 1 behandeling voldoende. Onderga je een haartransplantatie op jonge leeftijd? Dan kan later een nabehandeling wenselijk zijn.

  1. Indien je niet over voldoende donorhaar beschikt
  2. Wanneer je relatief nog veel hoofdhaar verliest (dan beter nog niet)

Ongeschoren haartransplantatie is de nieuwste ontwikkeling op haartransplantatie gebied en is bedoeld voor mannen en Vrouwen met langer haar. Bij de behandeling wordt slechts een deel van het haar op het achterhoofd kaal geschoren. Dit is een brede strook bedoeld om haarzakjes uit te halen met behulp van een dunne holle naald. De gewonnen grafts worden vervolgens geplaatst elders op het hoofd of gezicht.

Bij een haarimplantatie van de kruin speelt de groeirichting van het haar een essentiële factor. De grafts mogen niet loodrecht in de huid worden geplaatst. De plaatsing van de haarimplantaten op de kruin dient in een cirkelvorm te gebeuren. Dit komt de optische haardichtheid ten goede.

Het aantal benodigde grafts voor de kruin is afhankelijk van de grootte van de kale plek. Bij een geheel kale kruin zijn ongeveer 2000 tot 3000 grafts nodig om een mooie haardichtheid te bereiken.

CONTACT

HELPDESK TEAM

Staat de vraag of het antwoord hier niet tussen? Stel je vragen door het contactformulier in te vullen of bel naar 06 155 370 42

KENNISBANK ARTIKELEN

ALLES OVER HAARTRANSPLANTATIES

TOP