Haartransplantatie

5 misvattingen over haartransplantaties

5 misvattingen over haartransplantaties

In Nederland bestaan onder personen die twijfelen over het doen van een haartransplantatie veel misvattingen. Vaak onterecht. In dit artikel behandelen we vijf van deze misvattingen en leggen je uit hoe het echt zit.

 1. Haartransplantatie is alleen voor mannen:
  Dit is een veel voorkomende misvatting. Hoewel haartransplantatie vaker voorkomt bij mannen, is het ook een effectieve behandeling voor vrouwen met haarverlies.
 2. Haartransplantatie is pijnlijk:
  Haartransplantatie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en de meeste patiënten ervaren slechts minimale pijn of ongemak tijdens de procedure. Na de ingreep ervaar je geen pijn meer.
 3. Haartransplantatie is onnatuurlijk:
  Moderne haartransplantatie technieken zijn zo geavanceerd dat de resultaten zeer natuurlijk ogen. Er wordt gewerkt met natuurlijke haarlijnen, zodat het resultaat na de transplantatie niet van echt haar te onderscheiden is. Een natuurlijke haarlijn wordt bereikt door het haar zigzaggend te implanteren.
 4. Haartransplantatie is onbetaalbaar:
  Een haartransplantatie is tegenwoordig veel betaalbaarder geworden. De prijzen worden met name beïnvloed door de gebruikte techniek. Dit kan zijn een FUE of een DHI haartransplantatie.  Kijk hier voor een prijzenoverzicht.
 5. Haartransplantatie is onveilig:
  Haartransplantatie is over het algemeen een veilige en effectieve behandeling. Er zijn natuurlijk risico’s verbonden aan elke medische procedure, maar door het gebruik van moderne technieken en ervaren chirurgen is de kans op complicaties zeer klein. Het is belangrijk om de behandeling uit te laten voeren door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Even belangrijk is de begeleiding die je krijgt voor de eerste 48 uur na de behandeling en daarna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *